понеділок, 2 червня 2014 р.

10 порад як зберегти зір.
Наш зір, як і здоров'я в цілому - це найважливіша коштовність у світі, яка залежить насамперед від того, як ми її будемо берегти.

1. Кидайте курити
Якщо у вас є ця погана звичка, то вона вражає не тільки легені, але і впливає на якість вашого зору. Від куріння підвищується внутрішньоочний тиск, що викликає різні захворювання.

2. Їжте чорницю
Чорниця збільшуює гостроту зору, знижує втому очей і допомагає запобігти деяким очним захворюванням. Чорницю можна заморозити і їсти цілий рік. Це набагато краще, ніж чорниця в таблетках.

3. Приймайте мультивітаміни
Статистика показує, що люди, що вживають вітаміни, менш схильні до захворювань очей.

4. Правильне положення монітора
При роботі з комп'ютером, монітор слід помістити трохи нижче рівня очей. Таким чином, ваша верхня повіка буде опущена, що знизить випаровування рідини в оці і зменшить ймовірність розвитку синдрому сухого ока.

5. Частіше гуляйте
Прогулянки на свіжому повітрі благотворно впливають на весь організм, в тому числі і на зір. Адже на природі ми розслабляємося і розслабляємо свої очі.

6. Захищайте свої очі від яскравого сонячного світла
У сонячну погоду завжди надягайте якісні сонцезахисні окуляри. Не економте на своєму зорі, купуючи дешеві окуляри, які не тільки не захищають очі від сонячного випромінювання, а ще й шкодять.

7. Побільше їжте зелені
Зеленої цибулі, петрушки, кропу, салату, селери і т.д. Зелень дуже корисна для зору. Також включайте в ваш раціон буряк і страви з нього - він містить цинк, необхідний для підтримки гостроти зору, і, залізо, яке сприяє утворенню червоних кров'яних тілець, що потрібно для зору і організму в цілому.

8. Давайте відпочинок очам
Якщо ваша робота пов'язана з комп'ютером або читанням книг, хоча б раз на годину давайте очам відпочити. Сфокусуйте свій погляд на якій-небудь одній точці протягом 30 секунд.

9. Контролюйте рівень вашого кров'яного тиску
Багато хвороб очей прямо пов'язані з підвищенням артеріального тиску.

10. Захисні окуляри при роботі
Якщо ви плаваєте в хлорованої басейні, працюєте зі зварюванням або просто прибираєте територію на вулиці - обов'язково одягайте спеціальні захисні окуляри, щоб не пошкодити рогівку ока.

Немає коментарів:

Дописати коментар